Nicola Sturgeon a fost eliberată fără acuzaţii, până la finalizarea anchetei

Nicola Sturgeon a spus că arestarea sa a fost "un şoc".

363 afișări
Imaginea articolului Nicola Sturgeon a fost eliberată fără acuzaţii, până la finalizarea anchetei

Nicola Sturgeon a fost eliberată fără acuzaţii, până la finalizarea anchetei

Fostul prim-ministru şi lider al SNP a fost arestat de poliţie duminică dimineaţa, dar ulterior a fost eliberat fără acuzaţii, în aşteptarea unor investigaţii suplimentare, după ce s-a prezentat de bunăvoie la o secţie de poliţie, notează The Guardian.

Într-o declaraţie făcută duminică seară, Sturgeon a spus că arestarea sa a fost "un şoc". Ea a adăugat că: "Ştiu dincolo de orice îndoială că sunt, de fapt, nevinovată de orice abatere".

Ea este a treia persoană de rang înalt din cadrul SNP care a fost arestată în cadrul Operaţiunii Branchform, o anchetă a poliţiei scoţiene privind acuzaţiile potrivit cărora partidul a cheltuit în mod necorespunzător peste 600.000 de lire sterline din donaţii pentru o campanie pentru independenţă.

Poliţia scoţiană a declarat că o femeie în vârstă de 52 de ani a fost reţinută "în calitate de suspect în legătură cu ancheta în curs de desfăşurare privind finanţarea şi finanţele Partidului Naţional Scoţian", relatează AP.

Poliţia scoţiană a investigat modul în care au fost cheltuite 600.000 de lire sterline (745.000 de dolari) destinate campaniei pentru independenţa Scoţiei.

Trezorierul partidului, Colin Beattie, şi directorul executiv Peter Murrell au fost arestaţi anterior şi interogaţi în cadrul anchetei. Niciunul dintre ei nu a fost inculpat. Murrell este soţul lui Sturgeon, iar poliţia a percheziţionat locuinţa cuplului din Glasgow după arestarea sa în aprilie.

Sturgeon a demisionat în mod neaşteptat în februarie, după opt ani ca lider de partid şi prim-ministru al guvernului semiautonom al Scoţiei. Ea a declarat că a fost momentul potrivit pentru ea, partidul şi ţara sa să lase locul altcuiva.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici