Nicolas Maduro: Hugo Chavez a luptat "până în ultima secundă" a vieţii sale

Hugo Chavez a luptat "până în ultima secundă" a vieţii sale şi credea că va scăpa, a declarat preşedintele interimar al Venezuelei, Nicolas Maduro, candidat la preşedinţie, într-un interviu acordat AFP, precizând că vrea deschiderea unei anchete privind circumstanţele decesului fostului preşedinte.

173 afișări
Imaginea articolului Nicolas Maduro: Hugo Chavez a luptat "până în ultima secundă" a vieţii sale

Nicolas Maduro: Hugo Chavez a luptat "până în ultima secundă" a vieţii sale (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Până în ultima secundă a vieţii sale el a crezut că va trăi şi voia să rămână în viaţă", a afirmat Maduro.

Încă vizibil afectat, el şi-a amintit cum a ajuns la 5 martie la spitalul militar din Caracas unde era internat şeful statului, cu intenţia de a discuta cu Hugo Chavez despre ultimele dosare în curs. Câteva ore mai târziu, el a trebuit să anunţe ţara că preşedintele a decedat.

"Adusesem o mapă roşie în care am pus toate dosarele suspendate. Credeam că vom putea vorbi despre diverse subiecte. Aşa că m-am prezentat cu dosarul, iar el probabil că se gândea la acelaşi lucru. El voia să trăiască, avea un optimism şi o credinţă uriaşă în viaţă", şi-a amintit Maduro, căruia Chavez i-a încredinţat puterea în perioada în care el a fost spitalizat.

Anturajul lui Chavez a păstrat discreţia în privinţa bolii sale, iar venezuelenii nu ştiu încă cu ce fel de cancer a luptat preşedintele lor timp de aproape doi ani.

Maduro a combătut numeroasele zvonuri privind adevărata stare de sănătate a preşedintelui, mai ales din decembrie, când Hugo Chavez nu a mai putut să apară în public.

Nicolas Maduro şi-a reiterat dorinţa de a deschide o anchetă cuprinzătoare în privinţa morţii lui Chavez. Cu câteva ore înainte de deces, Maduro, care era în perioada respectivă vicepreşedinte, a sugerat că "inamicii istorici" ai ţării i-ar fi putut provoca boala liderului venezuelean.

"Este un subiect foarte delicat. Personal, cred că trebuie o anchetă de fond. Ştii că există puteri în lume care testează arme pentru propagarea virusurilor sau a cancerului şi eu cred că ele l-au infectat pe comandantul Chavez. Este convingerea mea. Am numeroase motive şi numeroase informaţii ca să cred acest lucru", a asigurat el.

Alegătorii din Venezuela urmează să îl aleagă pe succesorul lui Hugo Chavez la 14 aprilie, votându-l fie pe Nicolas Maduro, fie pe candidatul opoziţiei Henrique Capriles.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici