Nicolas Sarkozy a acceptat să ţină conferinţe plătite

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a "acceptat, în principiu, să ţină conferinţe", a declarat vineri fostul său ministru Claude Gueant, fără a menţiona suma remunerărilor propuse, în timp ce presa a avansat un tarif de 250.000 de euro pentru prestaţie.

129 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy a acceptat să ţină conferinţe plătite

Nicolas Sarkozy a acceptat să ţină conferinţe plătite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Săptămânalul satiric Le Canard Enchaîne a afirmat că fostul preşedinte, învins la alegerile din mai după cinci ani în care s-a aflat putere, ar fi fost plătit cu 250.000 de euro de către banca de investiţii Morgan Stanley pentru o conferinţă de 45 de minute.

"Asta nu o ştiu", a spus Gueant, fostul secretar general al preşedinţiei, apropiat al lui Sarkozy.

Chestionat de către AFP, anturajul lui Sarkozy a "dezminţit" vineri că el a fost abordat de către această bancă americană.

"Dar ştiu că el a acceptat să facă, în principiu, un anumit număr de conferinţe precum toţi foştii şefi de stat şi de Guvern -(Tony) Blair, de exemplu- în funcţie", a continuat Gueant.

"Cred chiar că a făcut deja una", a adăugat fostul ministru râzând. El a anunţat că a primit "informaţia ieri" de la unul dintre jurnalişti şi precizează că a fost ţinută în "Europa", fără a vrea "să spună mai mult".

Cu toate acestea, anturajul lui Sarkozy a asigurat că el "nu a participat până în acest moment la nicio conferinţă".

Când a fost întrebat Gueant dacă ar fi potrivit rolul unui fost lider să ţină astfel de conferinţe, el a răspuns: "Acest lucru se datorează faptului că ideile sale interesează. Discursurile pe care le poate ţine cu această ocazie, cred, vor fi de natură să marcheze, de asemenea, reflecţia politică pentru Franţa şi pentru timpul nostru".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici