Nicolas Sarkozy a fost externat din spitalul Val-de-Grace - VIDEO

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a fost externat luni dimineaţă din spitalul Val-de-Grace din Paris, unde a fost internat duminică după ce i s-a făcut rău în timp ce făcea jogging, a anunţat preşedinţia.

29 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy a fost externat din spitalul Val-de-Grace - VIDEO

Nicolas Sarkozy a fost externat din spitalul Val-de-Grace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedinţia anunţă, de asemenea, că preşedintele a ieşit din spital pe propriile picioare şi că nu există "nici o cauză sau consecinţă cardiologică".

Sarkozy a părăsit spitalul la scurt timp după ora locală 11.00 (12.00 ora României), a constatat un jurnalist AFP. El a ieşit din spital surâzător, în costum negru, ţinând-o de mână pe soţia sa, Carla Bruni-Sarkozy, apoi a urcat într-o maşină.

"Nu există nici o cauză" sau "consecinţă cardiologică" a sincopei suferite de Nicolas Sarkozy duminică, în timp ce făcea jogging în parcul castelului Versailles, în apropiere de Paris, a anunţat un comunicat al palatului Elysee.

"Diagnosticul este deci cel de lipotimie favorizată de căldură şi fără pierderea cunoştinţei, în contextul oboselii legate de un important volum de muncă", arată textul.

Preşedintelui nu i-a fost prescris nici un tratament, medicii recomandându-i să se "odihnească timp de câteva zile".

O deplasare programată pentru marţi la Mont Saint-Michel, în vestul ţării, a fost amânată pentru o dată ulterioară. În schimb, Sarkozy va prezida ultimul consiliu de miniştri înainte de vacanţă, prevăzut pentru miercuri, a precizat preşedinţia.

Video Stirileprotv.ro

Un oficial din cadrul UMP evocă un "accident cardiac" în cazul lui Nicolas Sarkozy

Un oficial din cadrul partidului lui Nicolas Sarkozy (UMP) a evocat un "accident cardiac" în cazul preşedintelui Franţei, în condiţiile în care Palatul Elysee a vorbit despre o indispoziţie fără "cauză" şi fără "consecinţe cardiologice".

Întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă este vorba despre o "alertă" în privinţa sănătăţii preşedintelui, Frederic Lefebvre a răspuns: "Dacă nimeni nu consideră că un accident cardiac este o alertă, atunci ce poate fi o alertă?"

"Şi ca atare eu cred", a continuat el, "că în mod evident preşedintele Republicii trebuie să facă ce fac de altfel toţi cetăţenii atunci când trăiesc o alertă de acest tip, şi să-şi găsească un mod de a se odihni".

"Se întâmplă ca această situaţie să apară într-un moment când va putea face acest lucru mai uşor decât în altele" chiar înaintea vacanţei, a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici