Nicolas Sarkozy a refuzat să dea mâna cu David Cameron după reuniunea de noaptea trecută - FOTO

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a refuzat să dea mâna cu premierul Marii Britanii, David Cameron, la finalul primei runde a reuniunii pe tema situaţiei din zona euro, după ce Londra a refuzat să accepte revizuirea tratatelor europene.

2373 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy a refuzat să dea mâna cu David Cameron după reuniunea de noaptea trecută - FOTO

Nicolas Sarkozy a refuzat să dea mâna cu David Cameron după reuniunea de noaptea trecută (Imagine: AFP)

La capătul discuţiilor din cursul nopţii trecute, David Cameron s-a apropiat de Nicolas Sarkozy cu mâna întinsă, pregătit să dea mâna cu liderul francez şi să îi demonstreze că nu are niciun resentiment, scrie Daily Mail, prezentând imagini ce surprind momentul.

Dar, nu doar că Nicolas Sarkozy a pretins că nu îl observă pe premierul britanic, ci acesta şi-a schimbat direcţia şi s-a îndreptat brusc spre altcineva, în dreapta sa. În această situaţie, David Cameron a putut doar să îl bată cu afecţiune pe umăr pe Nicolas Sarkozy, după care s-a îndepărtat.

Situaţia delicată a fost surprinsă de camerele de luat vederi, iar Daily Mail a publicat imaginile. Scena a avut loc la capătul celor zece ore de discuţii în cadrul summitului european pe tema crizei datoriilor, după ce Marea Britanie refuzase modificarea Tratatului european.

În noiembrie 2010, cu ocazia summitului NATO de la Lisabona, Nicolas Sarkozy a avut o reacţie similară în momentul în care preşedintele Traian Băsescu se apropia de el pentru o posibilă discuţie privată. Imediat după poza de grup, Traian Băsescu a încercat să îl abordeze pe Nicolas Sarkozy pentru o discuţie privată, însă a reuşit să schimbe doar câteva cuvinte cu liderul de la Paris, care a zâmbit politicos şi a plecat. Preşedintele român s-a îndreptat apoi spre premierul italian de la acea vreme, Silvio Berlusconi. În luna septembrie 2010, cei doi lideri avuseseră un schimb aprins de replici în cursul unei reuniuni a liderilor UE desfăşurată la Bruxelles. Atunci, Sarkozy susţinea cu înverşunare decizia Parisului de a expulza romi de origine română de pe teritoriul Franţei. Potrivit presei, acesta pare să fi fost mărul discordiei. În timpul pauzelor, cei doi şefi de stat au fost fotografiaţi împreună, în ipostaze tensionate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici