Nicolas Sarkozy, acuzat că încearcă să plaseze apropiaţi în funcţii-cheie înaintea prezidenţialelor

Lideri ai Partidului Socialist din Franţa îl acuză pe preşedintele Nicolas Sarkozy că a iniţiat o serie de numiri în funcţii-cheie în stat, pentru a avea controlul asupra principalelor instituţii în perspectiva scrutinului prezidenţial din 2012.

114 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy, acuzat că încearcă să plaseze apropiaţi în funcţii-cheie înaintea prezidenţialelor

Nicolas Sarkozy, acuzat că încearcă să plaseze apropiaţi în funcţii-cheie înaintea prezidenţialelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Magistratura, Poliţia, prefecturile - numirile prietenilor lui Nicolas Sarkozy în funcţii-cheie ale Republicii se accelerează", acuză François Rebsamen, liderul grupului socialist din Senatul Franţei şi un apropiat al candidatului socialist François Hollande.

"Acesta este semnul febrilităţii în perspectiva scrutinului din mai 2012, dar şi expresia concepţiei lui Sarkozy despre organizarea ţării", adaugă Rebsamen.

Un alt politician socialist, André Vallini, a denunţat "încătuşarea" Magistraturii prin "numirea unor personaje de dreapta în posturi-cheie".

La rândul său, Arnaud Montebourg şi-a exprimat nemulţumirea în legătură "seria de numiri catastrofale efectuate de puterea sarkozystă în sectoare strategice ale economiei şi justiţiei".

"Panica celor de la putere este evidentă", apreciază Montebourg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici