Nicolas Sarkozy, condamnat la închisoare cu executare. Fostul preşedinte francez ar putea fi deţinut la domiciliu

Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, a fost găsit vinovat, luni, pentru fapte de corupţie şi trafic de influenţă. Tribunalul din Paris l-a condamnat la un an de închisoare cu executare şi la doi ani cu suspendare. Fostul preşedinte francez are posibilitatea de a face recurs la decizie.

7526 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy, condamnat la închisoare cu executare. Fostul preşedinte francez ar putea fi deţinut la domiciliu

FOTO: Nicolas Sarkozy, 1 martie/ Sursa: Profimedia

El este acuzat că a încercat să obţină, în 2014, în mod ilegal, informaţii de la un magistrat despre o anchetă care îl viza. Curtea a decis că fostul preşedinte francez poate face cerere să fie reţinut acasă, cu o brăţară electronică, potrivit AP News. 

Nicolas Sarkozy este vizat şi de o altă anchetă, procesul urmând să aibă loc la finalul lunii, aceasta vizând modul în care a fost finanţată campania electorală din 2012.

Nicolas Sarkozy are 66 de ani şi a fost preşedinte al Franţei în perioada 2007 - 2012.

Ştire iniţială

Un tribunal francez va pronunţa luni verdictul în procesul de corupţie al fostului preşedinte Nicolas Sarkozy. Procurorii cer pedeapsa cu închisoarea atât pentru Sarkozy, cât şi pentru co-inculpaţii Thierry Herzog şi judecătorul Gilbert Azibert.

Nicolas Sarkozy, în vârstă de 66 de ani, a fost preşedinte al Franţei în perioada 2007-2012. Ulterior, a devenit membru al Consiliului Constituţional.

Potrivit France24, acesta e acuzat că i-a oferit unui judecător un post în Monaco, în schimbul unor informaţii cu privire la o anchetă financiară. Fostul preşedinte a declarat instanţei că „nu a comis niciodată nici cel mai mic act de corupţie”.

Procurorii francezi au început să verifice din anul 2020 motivele pentru care Nicolas Sarkozy a primit fonduri din partea unei firme de asigurări din Rusia, Reso-Garantia.

„Procurorii încearcă să afle dacă fostul preşedinte a fost doar consultant, ceea ce ar fi perfect legal, sau a efectuat activităţi de lobby, posibil ilegale, pentru oligarhi ruşi", afirma în luna ianuarie o sursă din cadrul comisiei de anchetă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici