Nicolas Sarkozy îşi accelerează intrarea în campanie electorală dorind organizarea de referendumuri

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, îşi grăbeşte intrarea în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale dorind să propună referendumuri pe subiecte precum drepturile străinilor şi regulile care îi privesc pe cei care caută un loc de muncă.

95 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy îşi accelerează intrarea în campanie electorală dorind organizarea de referendumuri

Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu acordat pentru Figaro Magazine care va fi publicat sâmbătă, preşedintele evocă posibilitatea unui referendum privind obligaţiile şomerilor, precum dreptul lor de a refuza un loc de muncă sau o formare profesională, conform unei surse apropiate partidului aflat la putere UMP.

Sarkozy schiţează şi o reformă a drepturilor unor străini în sensul simplificării procedurilor de expulzare, putând să supună şi o asemenea propunere la referendum, conform aceleaiaşi surse. Ideea aceasta a fost menţionată deja în primăvara lui 2010, însă a fost abandonată de şeful statului.

În cadrul acestui interviu, preşedintele francez, care nu şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale din 22 aprilie şi 6 mai la care este considerat învins de candidatul socialist Francois Hollande, a prezentat o serie de propuneri care aparent pot fi considerate bazele programului său de candidatură.

"El se va îndrepta spre sisteme de valori (...), nu vrea să ajungă la discuţii tehnice, ca cele despre buget", a declarat un ministru. Un reprezentant al UMP a menţionat că Sarkozy, începând cu momentul în care va fi oficial candidat, va avea o linie "echilibrată între angajare, competitivitate şi regalitate". "Va vorbi despre valori, moşteniri, modele ale societăţii, civilizaţie...", comform acestui membru UMP.

Cotidianul Le Monde consideră că prin acest interviu cu Figaro Magazine, Nicolas Sarkozy îşi accelerează pregătirile intrării sale în campanie şi îşi va anunţa candidatura la sfârşitul săptămânii viitoare, începând cu un prim miting într-unul dintre marile oraşe franceze.

Anturajul său continuă să susţină că anunţul oficial al depunerii candidaturii va fi lansat la sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie. Nicolas Sarkozy este presat să îşi declare candidatura cât mai curând deoarece sondajele de opinie nu îl arată ca fiind preferat în intenţiile de vot şi Francois Hollande, după primele sale mitinguri de campanie, şi-a consolidat statutul de favorit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici