Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni au făcut o baie de mulţime la Palatul Elysée

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi soţia lui Carla Bruni au făcut o veritabilă "baie de mulţime", sâmbătă, întâmpinându-i pe vizitatorii sosiţi la Palatul Elysée din Paris, deschis pentru public cu ocazia celei de-a 28-a ediţii a Zilelor Patrimoniului francez, informează lefigaro.ro.

276 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni au făcut o baie de mulţime la Palatul Elysée

Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni au făcut o baie de mulţime la Palatul Elysée

Şeful statului francez şi soţia lui, însărcinată în opt luni, au salutat mulţimea de spectatori adunată în grădinile Palatului Elysée, unde erau prezenţi câteva sute de vizitatori în dimineaţa de sâmbătă.

Preşedintele francez şi soţia lui au sosit la acest eveniment ţinându-se de mână, declanşând aplauze frenetice din partea vizitatorilor care formau o coadă foarte lungă, aşteptând să viziteze Palatul Elysée.

Îmbrăcată în negru - pardesiu, rochie şi pantofi cu talpă plată - şi foarte zâmbitoare, prima doamnă a Franţei a acordat multe autografe şi a pozat în faţa fotografilor.

La o distanţă de doar câţiva metri, Nicolas Sarkozy a fost la rândul său asaltat de spectatorii care îi cereau autografe şi fotografii, grăbindu-se să îl salute şi să îi strângă mâna. "Întreaga Chină e aici!", a glumit la un moment dat preşedintele francez, în momentul în care turiştii chinezi se pregăteau să îl fotografieze.

Cu ocazia ediţiei din acest an a Zilelor Patrimoniului francez, vizitatorii au ocazia de a descoperi un Palat Elysée renovat, în special faţadele acestuia dinspre grădini şi cele dinspre curtea interioară care au fost renovate, ca şi salonul Murat, unde se ţin şedinţele Consiliului de miniştri, şi salonul Ambasadorilor.

Publicul are totodată ocazia de a admira o expoziţie de fotografii vechi ale Palatului Elysée în salonul Napoleon al III-lea şi, la fel ca în anii precedenţi, prezentată în curtea de onoare, colecţia automobilelor prezidenţiale din timpul celei de-a III-a şi a V-a Republici, printre care se află şi un model al primului automobil Renault, datând din anul 1898.

În acest weekend, peste 15.000 de situri, publice şi private, îşi deschid porţile către public, accesul către cele mai multe dintre ele fiind gratuit, cu ocazia celei de-a 28-a ediţii a Zilelor Patrimoniului francez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici