Nigel Farage, politicianul eurosceptic britanic, declară că nu a colaborat cu Rusia şi se amuză de întrebările presei privind activitatea sa

Purtătorul de cuvânt al politicianul eurosceptic britanic, Nigel Farage, a declarat că acesta nu a colaborat niciodată cu oficiali ruşi, dar s-a amuzat copios la întrebările cotidianului The Guardian legate de activitata sa, informează presa internaţională.

441 afișări
Imaginea articolului Nigel Farage, politicianul eurosceptic britanic, declară că nu a colaborat cu Rusia şi se amuză de întrebările presei privind activitatea sa

Nigel Farage declară că nu a colaborat cu Rusia şi se amuză de întrebările presei privind activitatea sa

Potrivit unor surse din cadrul investigaţiei privind ingerinţele Rusiei, Nigel Farage, fostul lider al Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP), a ajuns în atenţia anchetatorilor FBI din cauza legăturilor cu echipa de campanie a lui Donald Trump şi Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, site care a dezvăluit mii de documente confidenţiale americane.

”Nigel nu a fost niciodată în Rusia, nici nu a lucrat cu autorităţile acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Nigel Farage, care a evitat să răspundă dacă politicianul britanic este la curent cu ancheta FBI-ului sau dacă acesta şi-a angajat un avocat.

El a refuzat de asemenea să declare dacă Farage a primit compensaţii din partea agenţiei Russia Today pentru apariţiile sale mediatice.

Nigel Farage a catalogat întreaga poveste a anchetei sale ca fiind o ”ştire falsă”. Acesta a adăugat că l-a vizitat pe Assange la ambasada Ecuadorului la Londra în luna martie, la cererea radioului LBC pentru a-i lua un interviu.

El a adăugat: ”Consider că este extrem de incert faptul că aş putea fi o persoană de interes pentru FBI în măsura în care nu am nicio legătură cu Rusia”.

Farage a mai spus că s-a întâlnit pe Assange o singură dată, dar a refuzat să mărturisească de cât timp se cunoaşte cu acesta.

Biroul de presă al FBI-ului a refuzat să răspundă întrebărilor legate de politicianul eurosceptic.

Fostul lider al partidului UKIP şi-a exprimat susţinerea faţă de preşedintele rus în cadrul unui interviu din anul 2014.

Nigel Farage nu este suspect formal, dar anchetatorii cred că el deţine informaţii importante. "Dacă observăm cine se află între Rusia, WikiLeaks, Julian Assange şi apropiaţii lui Donald Trump, persoana care are legături cu toate părţile este Nigel Farage. El este în centrul acestei relaţii", a explicat o sursă citată de cotidianul britanic The Guardian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici