Proteste antiguvernamentale la Kabul, în urma atacului cu bombă din cartierul diplomatic în care au murit peste 80 de persoane

Peste 1.000 de persoane s-au adunat vineri în apropierea locului exploziei de miercuri, în urma căreia au decedat peste 80 de persoane, pentru a solicita demisia Guvernului preşedintelui Ashraf Ghani, informează Reuters.

285 afișări
Imaginea articolului Proteste antiguvernamentale la Kabul, în urma atacului cu bombă din cartierul diplomatic în care au murit peste 80 de persoane

Proteste antiguvernamentale în Kabul, în urma atacului cu bombă de săptămâna aceasta

Demonstraţii îl acuză pe preşedintele afgan de responsabilitatea atacului.

Alţii au solicitat Guvenrului să execute prizonieri ai reţelei teroriste Haqqani, grupate militantă afiliată Mişcării Talibanilor, pe care serviciile de informaţii o consideră vinovată pentru atac.

Unii protestatari au încercat să forţeze un cordon al poliţiei, forţele de securitate au ripostat însă cu focuri de avertisment.

Protestul demonstrează furia crescândă a afganilor faţă de eşecul Guvernului de a asigura securitatea publică, după aproape trei ani de la retragerea majorităţii trupelor străine din Afganistan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici