Nigeria: Preşedintele Muhammadu Buhari a profitat de vizita la Londra ca să-şi facă analizeze medicale

  • Preşedintele Buhari a plecat, luni, din Nigeria, în Regatul Unit, pentru a participa la Summitul global al Educaţiei.
  • După eveniment, avea să petreacă alte câteva zile la Londra, pentru un control medical programat din timp.
  • Consilierul preşedintelui a explicat de ce şeful statului nu s-a tratat la el acasă.
306 afișări
Imaginea articolului Nigeria: Preşedintele Muhammadu Buhari a profitat de vizita la Londra ca să-şi facă analizeze medicale

Nigeria: Preşedintele Muhammadu Buhari a profitat de vizita la Londra, ca să-şi facă analizeze medicale

Femi Adesina, consilierul special al preşedintelui Muhammadu Buhari pentru mass-media şi publicitate, a dat detalii despre turneul medical în Regatul Unit.
Vorbind în timpul unui interviu, Adesina a spus că preşedintele Buhari foloseşte o echipă medicală de peste 40 de ani.

„Preşedintele Buhari a fost alături de aceiaşi medici şi echipă medicală de peste 40 de ani”, a spus el, când a fost întrebat de ce preşedintele nu ar fi putut fi tratat în Nigeria.

„Este recomandabil să continue cu cine ştie istoricul său medical şi de aceea vine la Londra. A folosit aceeaşi echipă medicală de peste 40 de ani. Odată ce ţi-o poţi permite, rămâi cu echipa care are istoricul tău”.

La întrebarea dacă preşedintele va conduce naţiunea din Marea Britanie, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei a spus că nu există vid de putere. Constituţia împuterniceşte vicepreşedintele Yemi Osinbajo să acţioneze ca preşedinte, dacă Buhari nu se întoarce în ţară în termen de 21 de zile.

La Summitul Marii Britanii se aşteaptă ca preşedintele Buhari să organizeze o întâlnire bilaterală cu premierul Boris Johnson şi să se întoarcă în ţară până în a doua săptămână a lunii august.

Printre oficialii de top care l-au însoţit pe Buhari în călătorie au fost ministrul Afacerilor Externe, Geoffrey Onyeama, şi ministrul de stat al Educaţiei, Chukwuemeka Nwajiuba. Alţii sunt consilierul pentru securitate naţională, generalul-maior Babagana Monguno şi directorul general al Agenţiei Naţionale de Informaţii (ANI), ambasadorul Ahmed Rufai.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici