Nigerianul care a vrut să arunce în aer cursa Amsterdam-Detroit a furnizat informaţii utile

Nigerianul în vârstă de 23 de ani, care a vrut să arunce în aer un avion de linie american în ziua de Crăciun le-a furnizat anchetatorilor FBI informaţii "utile", a declarat marţi Casa Albă.

30 afișări
Imaginea articolului Nigerianul care a vrut să arunce în aer cursa Amsterdam-Detroit a furnizat informaţii utile

Nigerianul care a vrut să arunce în aer cursa Amsterdam-Detroit a furnizat informaţii utile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Umar Farouk "Abdulmutallab a petrecut un anumit număr de ore cu anchetatorii FBI, în cursul cărora am strâns informaţii utile care pot fi exploatate", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs.

Umar Farouk Abdulmutallab este acuzat că a încercat să arunce în aer un avion de linie al companiei Northwest Airlines la 25 decembrie cu ajutorul unor substanţe explozibile ascunse în lenjeria intimă, în timpul unei curse Amsterdam-Detroit.

Administraţia Obama a fost criticată dur de opoziţia republicană pentru că l-a încredinţat pe acesta justiţiei de drept comun în loc să îl aducă în faţa unui tribunal militar în calitate de inamic "combatant", decizie pe care Gibbs a apărat-o.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici