Nivel record al fluviului Mississippi: SUA se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimii 74 de ani - GALERIE FOTO, VIDEO

Fluviul Mississippi, care traversează centrul Statelor Unite de la nord la sud, s-a umflat în ultimele zile, ajungând la o lăţime record de 4,8 kilometri luni şi provocând inundaţii în oraşele situate pe malurile sale, între care Memphis din Tennessee.

2426 afișări
Imaginea articolului Nivel record al fluviului Mississippi: SUA se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimii 74 de ani - GALERIE FOTO, VIDEO

Nivel record al fluviului Mississippi: SUA se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimii 74 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unele cartiere din Memphis se află sub ape. La Millington, la periferia oraşului Memphis, numeroase case au devenit imposibil de locuit.

GALERIE FOTO

Daryl Hissong şi fiul său în vârstă de trei ani fac parte dintre sutele de persoane nevoite să îşi abandoneze locuinţa.

"Ni s-a spus că este nevoie de o lună pentru ca nivelul apei să scadă", a explicat Hissong.

Armata a mobilizat 150 de militari pentru supravegherea stării digurilor în Memphis.

Un purtător de cuvânt, Jim Pogue, s-a arătat încrezător în privinţa solidităţii digurilor şi a apreciat că acestea "vor ţine", în timp ce nivelul apei continuă să crească.

În unele zone, navigaţia pe Mississippi este interzisă.

Mai la sud, în apropiere de New Orleans, paza de coastă a deschis vanele care servesc în mod obşinuit la reţinerea apei, în speranţa că nivelul apelor fluviului va scădea.

Dar, Tom Bradshaw de la serviciile de meteorologie americane a apreciat că "inundaţii importante sunt aşteptate între Memphis şi New Orleans".

Potrivit lui, acestea sunt cele mai grave inundaţii cu care s-a confruntat bazinul Mississippi din 1937.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici