Nivel-record al mării la Veneţia (Galerie foto)

Centrul de previziuni ale mareelor din Veneţia a lansat luni o alertă de "aqua alta", avertizând că marea va atinge în jurul prânzului un nivel-record din ultimii 30 de ani, cu 1,60 de metri peste nivelul normal.

1569 afișări
Imaginea articolului Nivel-record al mării la Veneţia (Galerie foto)

Nivel-record al mării la Veneţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproape toate străzile oraşului lacustru şi mai ales centrul turistic, unde se află Piaţa San Marco, au fost deja inundate în cursul dimineţii.

Traficul în centrul istoric era extrem de dificil, potrivit unui fotograf AFP.

Centrul de previziuni ale mareelor din Veneţia a anunţat că nivelul mediu al apei la prânz va fi depăşit cu 160 de centimetri.

În februarie 1986, oraşul a înregistrat un nivel de 1,58 de metri deasupra nivelului mediu.

"Este o «aqua alta» excepţională şi vă sugerez să nu vă deplasaţi, decât în caz de necesitate", a declarat primarul oraşului, Massimo Cacciari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici