NOI CONFRUNTĂRI în Ucraina, între separatişti şi trupele ucrainene. Sute de oameni încearcă să plece din Doneţk

Confruntări armate cu artilerie grea au loc vineri în apropierea aeroportului din Doneţk, bastion al regiunii separatiste proruse, încercuită de trupele ucrainene.

2032 afișări
Imaginea articolului NOI CONFRUNTĂRI în Ucraina, între separatişti şi trupele ucrainene. Sute de oameni încearcă să plece din Doneţk

NOI CONFRUNTĂRI în Ucraina, între separatişti şi trupele ucrainene. Sute de oameni încearcă să plece din Doneţk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noaptea de joi spre vineri a fost agitată, au avut loc confruntări cu artilerie grea. Locuitorii din mai multe cartiere au auzit un avion zburând la joasă altitudine, iar martori au observat pe principalele artere din oraş echipamente militare", a anunţat, într-un comunicat, primăria din Doneţk.

Potrivit AFP, la gara din Doneţk aproape 200 de persoane se aflau la cozi în faţa ghişeelor pentru a cumpăra bilete, încercând să fugă din calea luptelor.

De altfel, din zona gării puteau fi auzite vineri dimineaţă schimburi de focuri provenind de la aeroport, însoţite de survolul unui avion şi tiruri antieriene, potrivit jurnalistului AFP.

Forţele Kievului au lansat vineri un violent atac împotriva insurgenţilor proruşi la vest de Doneţk şi, de asemenea, au ocupat poziţii în partea de sud a oraşului.

Forţele ucrainene se pregătesc să încercuiască cele două capitale regionale din est, Doneţk şi Lugansk, în timp ce insurgenţii s-au declarat decişi să apere cele două oraşe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici