Noi detalii ies la iveală în cazul ATACULUI de la sinagoga din California. FBI a primit indicii înainte de producerea incidentului

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din Statele Unite a primit o serie de indicii privind o alertă de securitate cu câteva minute înaintea atacului armat de la o sinagogă din California, în urma căruia o persoană a murit şi alte trei au fost rănite, relatează Associated Press şi Reuters.

925 afișări
Imaginea articolului Noi detalii ies la iveală în cazul ATACULUI de la sinagoga din California. FBI a primit indicii înainte de producerea incidentului

Noi detalii ies la iveală în cazul ATACULUI de la sinagoga din California. FBI a primit indicii înainte de producerea incidentului

Informaţiile primite nu au fost suficient de detaliate pentru ca FBI să poată preveni atacul, se menţionează într-un comunicat emis de agenţie.

Conform comunicatului, indiciile constau într-o postare online care făcea referire la un potenţial atac, dar care nu includea informaţii „specifice” despre autorul postării sau locaţia acestuia. Investigatorii au început investigarea indiciilor şi au încercat să identifice autorul, dar atacul s-a produs la doar cinci minute după.

„FBI le mulţumeşte cetăţenilor alerţi care au raportat postarea”, se menţionează în comunicatul emis de FBI.

O persoană a murit şi alte trei au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul într-o sinagogă din localitatea Poway, aflată la nord de San Diego. Incidentul s-a petrecut în timpul unei ceremonii religioase care avea loc în sinagogă, cu ocazia sfârşitului Paştelui evreiesc.

Incidentul de sâmbătă a avut loc la aproximativ şase luni după ce 11 persoane au fost ucise în urma unui atac armat produs la o sinagogă din oraşul Pittsburgh.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici