Noi DEZVĂLUIRI în scandalul de spionaj: NSA, acord secret cu Marea Britanie pentru spionarea cetăţenilor britanici

Agenţia americană de informaţii NSA a putut să spioneze cetăţeni britanici datorită unui acord secret cu autorităţile din Marea Britanie, relevă documente furnizate de americanul Edward Snowden, dezvăluite miercuri de cotidianul The Guardian şi televiziunea Channel 4.

505 afișări
Imaginea articolului Noi DEZVĂLUIRI în scandalul de spionaj: NSA, acord secret cu Marea Britanie pentru spionarea cetăţenilor britanici

Noi DEZVĂLUIRI în scandalul de spionaj: NSA, acord secret cu Marea Britanie pentru spionarea cetăţenilor brianici

Aceste documente arată că autorităţile britanice au dat undă verde, în 2007, pentru arhivarea şi analizarea de către NSA a datelor privind convorbirile telefonice, comunicarea pe internet şi poşta electronică ale britanicilor.

Potrivit unui document datat în mai 2007, cu privire la spionajul electronic, biroul de legătură la Washington al serviciilor britanice de spionaj electronic şi NSA au decis să "colaboreze pentru a pune în aplicare o nouă politică ce extinde utilizarea informaţiilor interceptate accidental de la cetăţenii britanici".

"În prezent, analiştii SID (serviciul de spionaj electronic din cadrul NSA) pot exploata toate datele colectate accidental de la cetăţenii britanici despre contacte, adrese de IP, adrese de e-mail, numere de fax şi telefon", se arată în document.

Autorităţile britanice şi americane nu au reacţionat, miercuri seara, faţă de publicarea acestor noi informaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici