Noi discuţii privind războiul din Gaza, la care va participa şi şeful CIA, programate la Cairo

O nouă rundă de discuţii vizând încetarea focului în Gaza în schimbul ostaticilor deţinuţi de Hamas este planificată în weekend la Cairo, cu o reprezentare americană, a declarat vineri Casa Albă.

119 afișări
Imaginea articolului Noi discuţii privind războiul din Gaza, la care va participa şi şeful CIA, programate la Cairo

Bill Burns

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby, a declarat că preşedintele Joe Biden i-a spus joi premierului israelian Benjamin Netanyahu, în cadrul unei convorbiri telefonice, să îi împuternicească pe negociatorii săi de la Cairo, astfel încât să se poată ajunge la un acord cât mai curând posibil, scrie Reuters.

Directorul CIA, Bill Burns, va conduce delegaţia americană, a spus un oficial al SUA.

Statele Unite şi aliaţii lor consideră că o încetare a focului este esenţială pentru a permite ca mai mult ajutor umanitar să ajungă în Gaza, pe fondul temerilor de foamete în rândul palestinienilor din această zonă.

Conform celei mai recente propuneri, Israelul şi Hamas ar fi de acord cu o încetare a focului de şase săptămâni în schimbul eliberării ostaticilor bolnavi, bătrâni şi răniţi deţinuţi de Hamas. Progresele privind un acord sunt blocate însă de săptămâni întregi.

"Haideţi să ajungem la un acord, astfel încât să putem obţine o încetare a focului pentru câteva săptămâni, astfel încât să fie mai uşor să respectăm acele angajamente privind creşterea asistenţei umanitare", a declarat Kirby vineri.

Pe de altă parte Kirby a arătat că Statele Unite nu intenţionează să desfăşoare o anchetă independentă privind uciderea a şapte lucrători umanitari de la World Central Kitchen.

Armata israeliană a demis doi ofiţeri şi a mustrat în mod oficial comandanţi de rang înalt după ce o anchetă privind uciderea lucrătorilor umanitari într-un atac aerian în Gaza, săptămâna aceasta, a constatat erori grave şi încălcări ale procedurii.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gaza,
discuţii,
cia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici