Noi explozii în apropierea insulei bombardate de nord-coreeni. Armata sud-coreeană face verificări

Armata sud-coreeană a anunţat vineri că efectuează verificări cu privire la două explozii care ar putea corespunde unor tiruri de artilerile, care au putut fi auzite în Marea Galbenă, în apropierea unei insule bombardate marţi de Coreea de Nord.

29 afișări
Imaginea articolului Noi explozii în apropierea insulei bombardate de nord-coreeni. Armata sud-coreeană face verificări

Două explozii în apropierea insulei bombardate de nord-coreeni. Armata sud-coreeană face verificări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele două explozii au fost auzite în largul insulei Yeonpyeong, în nord-vestul Coreei de Sud, a declarat un purtător de cuvânt militar sud-coreean.

"Există informaţii privind zgomote de tiruri de artilerie în teritoriul Coreei de Nord, în largul insulei, şi efectuăm verificări", a afirmat la rândul său un oficial militar, citat de agenţia Yonhap.

Ulterior, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Seul a declarat că Phenianul a procedat, aparent, la un exerciţiu cu tiruri de artilerie în Marea Galbenă, în apropierea insulei Yeonpyeong.

Deflagraţiile au fost auzite de mai multe ori, între orele 12.00 şi 15.00 (5.00-8.00, ora României), a precizat acesta.

"Presupunem că Coreea de Nord a procedat la un exerciţiu cu tiruri de artilerie", a adăugat el.

Nici un proiectil nu a căzut pe teritoriul sud-coreean vineri, în urma exploziilor auzite în Coreea de Nord, potrivit unui purtător de cuvânt militar sud-coreean.

Conform unui corespondent al postului de televiziune YTN, puţinii locuitori de pe insulă s-au grăbit să intre în adăposturi.

Pentru prima dată după Războiul din Coreea (1950-1953), Coreea de Nord a bombardat marţi o zonă cu locuinţe civile din Coreea de Sud. Aceste tiruri de obuze s-au soldat cu moartea a patru persoane şi rănirea a aproximativ 20, pe insula Yeonpyeong, şi au provocat tiruri de ripostă din partea armatei sud-coreene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici