Noi focare de holeră identificate în Haiti

Noi focare de holeră au fost identificate în zone rurale, în Haiti, a anunţat miercuri directorul general pentru Sănătate Publică, Gabriel Timothe, subliniind, totodată, că epidemia, apărută cu şase luni în urmă, continua să regreseze.

57 afișări
Imaginea articolului Noi focare de holeră identificate în Haiti

Noi focare de holeră identificate în Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Focare reziduale" au apărut în câteva regiuni, cum ar fi în nord, platoul central şi în sud-est, "dar (acestea) nu constituie un vârf al bolii", aşa cum sugerează presa locală, a declarat Timothe.

"Este vorba despre focare reziduale, pentru care trebuie să efectuăm activităţi punctuale", a spus el, insistând asupra faptului că "tendinţa este de diminuare".

Ultimele date publicate de autorităţile haitiene anunţau 4.856 de morţi de la apariţia acestei boli, legată de sărăcie, care fusese eradicată în această ţară, în urmă cu un secol.

Pentru a marca şase luni de luptă contra epidemiei, preşedintele în exerciţiu, Rene Preval, a primit la palatul prezidenţial, miercuri seara, diferiţi actori implicaţi - locali, internaţionali şi nonguvernamentali - pentru a le mulţumi.

Cu mai puţin de o lună înainte de încheierea mandatului, el i-a îndemnat pe cetăţeni să nu cedeze şi să continue să urmeze sfaturile cu privire la igienă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici