Noi incidente violente au izbucnit luni seara la Atena şi Salonic

Noi incidente violente au izbucnit luni seara la Atena, grupuri de tineri spărgând vitrinele magazinelor şi incendiind containere de gunoi în cursul protestelor faţă de uciderea de către poliţie a unui adolescent.

81 afișări
Imaginea articolului Noi incidente violente au izbucnit luni seara la Atena şi Salonic

Noi incidente violente au izbucnit luni seara la Atena (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În timp ce majoritatea protestatarilor se îndreptau spre sediul Parlamentului, în Piaţa Syntagma unii tineri au spart vitrinele magazinelor şi au incendiat containere de gunoi. Poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene.

Sute de persoane s-au adunat în cartierul Exarchia, unde au fost mobilizate importante efective ale forţelor de ordine.

Un incendiu izbucnit la parterul unui imobil din această zonă a fost stins rapid de poliţie.

Şi în oraşul Salonic, din nordul Greciei, grupuri de tineri au devastat luni seară zeci de magazine din centru fără ca poliţia să intervină, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei locale.

Tinerii au jefuit în special magazine de haine şi bijuterii, după două manifestaţii organizate de opoziţia de stânga, în semn de protest faţă de moartea unui adolescent, sâmbătă, la Atena.

Forţele de ordine nu puteau fi văzute pe străzile din centrul oraşului, care părea lăsat în voia manifestanţilor, potrivit unui jurnalist AFP aflat la faţa locului.

Grupurile de tineri au spart vitrine şi au incendiat faţadele a circa 50 de magazine, bănci şi restaurante.

Citeşte şi

Grecia: Proteste violente, după un incident soldat cu moartea unui tânăr (Video)

Statul grec va pune capăt violenţelor urbane

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici