Noi manevre militare ruseşti în apropierea frontierei cu Ucraina: ”Rusia se pregăteşte pentru respingerea unui atac masiv cu rachete”

Rusia a lansat luni noi manevre militare cu participarea a peste 100 de avioane de luptă, în apropiere de frontiera ucraineană, la o săptămână după ce a desfăşurat importante exerciţii militare în sudul teritoriului său, provocând îngrijorarea Kievului.

4945 afișări
Imaginea articolului Noi manevre militare ruseşti în apropierea frontierei cu Ucraina: ”Rusia se pregăteşte pentru respingerea unui atac masiv cu rachete”

Noi manevre militare ruseşti în apropierea frontierei cu Ucraina: Rusia se pregăteşte pentru respingerea unui atac masiv cu rachete (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Exerciţiile, care vor avea loc până vineri, implică peste 100 de avioane de diverse tipuri, printre care bombardiere Su-34 şi Su-24, avioane de vânătoare Su-27, de interceptare MiG-31, elicoptere de luptă Mi-8, Mi-24 şi Mi-28H, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

Avioane de tip Il-78 vor efectua de asemenea misiuni de alimentare în zbor a bombardierelor şi avioanelor de vânătoare.

Moscova a lansat deja săptămâna trecută manevre militare în regiunea Astrahan, din sudul Rusiei, implicând rachete sol-aer S-300.

Potrivit Ministerului Apărării, exerciţiile vizează pregătirea armatei ruse în vederea "respingerii unui atac masiv cu rachete".

Autorităţile de la Kiev au cerut explicaţii în legătură cu aceste operaţiunii militare "de amploare" în apropierea frontierei ucrainene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici