Noi probleme pentru Boeing: Procurorii americani solicită informaţii referitoare la un alt tip de avion produs de companie

Departamentul Justiţiei din Statele Unite a emis o citaţie în care solicită companiei Boeing să pună la dispoziţie informaţii privind uzina din Carolina de Sud unde sunt fabricate avioanele 787 Dreamliner, semnalând extinderea anchetei ce vizează Boeing în legătură cu aeronavele 737 MAX.

3325 afișări
Imaginea articolului Noi probleme pentru Boeing: Procurorii americani solicită informaţii referitoare la un alt tip de avion produs de companie

Procurorii americani solicită de la Boeing informaţii privind producţia de avioane 787 Dreamliner

Potrivit unor surse familiare cu situaţia, citate de publicaţia Seattle Times, procurorii federali analizează acum şi procesul de fabricare a aeronavelor 787 Dreamliner la uzina Boeing din oraşul North Charleston, Carolina de Sud.

Persoane citate de presa americană au semnalat incidente în care unelte şi alte materiale au fost uitate în interiorul aeronavelor şi au avertizat în legătură cu o cultură a intimidării la această uzină, relatează cotidianul Los Angeles Times.

Compania Boeing este deja vizată de o amplă anchetă în legătură cu certificarea şi designul avionului 737 MAX, în urma a două accidente aviatice grave produse în decurs de doar cinci luni, existând indicii că ambele accidente ar fi fost cauzate de software-ul instalat la bordul acestor aeronave.

Taguri:
sua,
avion,
boeing

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici