Noi proteste ale tinerilor greci la Atena şi în alte oraşe elene

Peste o mie de tineri au protestat luni la prânz în faţa sediului poliţiei din centrul Atenei, faţă de moartea adolescentului ucis de un poliţist la 6 decembrie, în vreme ce alte manifestaţii au loc în provincie.

10 afișări
Imaginea articolului Noi proteste ale tinerilor greci la Atena şi în alte oraşe elene

Noi proteste ale tinerilor greci la Atena şi în alte oraşe elene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un cordon al forţelor de ordine, alături de zeci de echipaje de poliţie, au fost trimise în faţa sediului poliţiei. Anumiţi tineri au strigat sloganuri ostile la adresa polişţilor, în vreme ce alţii încercau să stabilească un dialog cu aceştia.

Anterior, circa o sută de tineri şi militanţi de stânga s-au adunat la Palatul Justiţiei aşteptând audierea celor şase tineri reţinuţi în urma incidentelor de la sfârşitul săptămânii trecute.

"Solidaritate cu ostaticii statului", era scris pe o pancartă care a fost afişată în faţa a circa 50 de poliţişti.

Alte trei mitinguri ale liceenilor au fost organizate în această dimineaţă, blocând traficul pe mai multe artere ale capitalei. Una dintre aceste manifestaţii a avut loc în faţa închisorii din cartierul Korydallos, soldându-se cu lansări de cocteiluri Molotov şi gaze lacrimogene între poliţie şi tineri.

Protestatarii au organizat şi alte acţiuni în provincie, în care nu s-au înregistrat incidente. Într-o suburbie a oraşului Salonic, un grup de tineri a asediat sediul primăriei, în vreme ce la Ioanina, în vestul ţării, şi pe insula Lesbos sediile mai multor posturi publice de radio au fost ocupate.

La Patras, zeci de liceeni şi studenţi au început de asemenea să manifesteze în centrul oraşului.

Citeşte şi:

Prima noapte de calm la Atena, după şase zile de violenţe

Grecia: Proteste violente, după un incident soldat cu moartea unui tânăr (Video)

Poliţistul care a ucis un adolescent la Atena, inculpat oficial pentru omucidere voluntară

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici