Noi restricţii în Rusia pentru a reduce răspândirea COVID-19. Vladimir Putin: Toate vaccinurile ruseşti sunt eficiente

  • Barurile, cluburile şi restaurantele din Moscova vor fi închise două luni pe timpul nopţii.
  • Locurile de divertisment nu vor mai primi clienţi între orele 23:00 şi 6 dimineaţa, din 13 noiembrie până pe 15 ianuarie.
  • Rusia testează deja două vaccinuri împotriva virusului şi este pe punctul de a înregistra un al treilea.
1126 afișări
Imaginea articolului Noi restricţii în Rusia pentru a reduce răspândirea COVID-19. Vladimir Putin: Toate vaccinurile ruseşti sunt eficiente

Profimedia

Barurile, cluburile şi restaurantele din Moscova vor fi închise două luni pe timpul nopţii pentru a reduce răspândirea COVID-19, a declarat marţi primarul Serghei Sobyanin, după ce numărul zilnic de cazuri în Rusia a depăşit 20.000, notează Reuters.
 
Acesta a precizat că locurile de divertisment nu vor mai primi clienţi între orele 23:00 şi 6 dimineaţa, din 13 noiembrie până în 15 ianuarie, avertizând că se vor efectua raiduri şi se vor da amenzi celor care nu se conformează.
 
Autorităţile anunţase ferm că restricţiile severe de blocare, precum cele din primăvară, nu vor mai fi introduse, chiar dacă numărul infecţiilor au crescut, iar decesele au trecut de cifra de 31.000.
 
"Sunt necesare restricţii suplimentare pentru a încerca pe cât posibil să limităm transmiterea virusului şi să scadă nivelul infecţiei,” a spus Sobyanin
 
Rusia testează deja două vaccinuri împotriva virusului şi este pe punctul de a înregistra un al treilea, a declarat marţi preşedintele Vladimir Putin, adăugând că toate vaccinurile produse de ţara sunt eficiente.
 
Rusia îşi lansează vaccinul Sputnik V pentru uz casnic, în ciuda faptului că studiile în fază avansată nu s-au terminat încă, şi luni a declarat că este mai eficientă cu 90%, în urma comentariilor anterioare ale dezvoltatorilor de vaccinuri Pfizer Inc şi BioNTech, care au spus acelaşi lucuru despre vaccinul lor experimental.
 
Studiile au arătat şi confirmat deja că, în primul rând, aceste vaccinuri sunt sigure şi nu au efecte secundare grave după utilizare şi, în al doilea rând, toate sunt eficiente,” a declarat  Putin într-o videoconferinţă la o reuniune la nivel înalt a Organizaţiei de Cooperare din Shanghai (SCO).
 
Putin a mai spus că Moscova este pregătită să coopereze şi cu alte ţări în legătură cu vaccinul împotriva coronavirusului.
 
Rusia a raportat marţi 20.977 noi infecţii cu coronavirus şi 368 de decese. Cu 1.817.109, numărul total de cazuri, este pe locul al cincilea, în spatele Statelor Unite, Indiei, Braziliei şi Franţei.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici