Noi tensiuni. Violenţe între palestinieni şi poliţia israeliană în Ierusalim, soldate cu cel puţin 150 de răniţi

Cel puţin 150 de persoane, în principal palestinieni, au fost rănite în cursul violenţelor izbucnite vineri dimineaţă cu forţele de securitate israeliene în zona Esplanadei Moscheilor din Ierusalim.

401 afișări
Imaginea articolului Noi tensiuni. Violenţe între palestinieni şi poliţia israeliană în Ierusalim, soldate cu cel puţin 150 de răniţi

Noi tensiuni. Violenţe între palestinieni şi poliţia israeliană în Ierusalim, soldate cu cel puţin 150 de răniţi

Confruntările au izbucnit la ora 6.30, pe fondul amplificării tensiunilor israelo-palestiniene în ultimele săptămâni. Poliţia israeliană a anunţat că zeci de tineri palestinieni afiliaţi Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei şi grupului terorist Hamas au devenit violenţi, atacând cu pietre şi petarde.

Poliţia israeliană a anunţat că a aşteptat încheierea rugăciunilor musulmane, iar apoi a acţionat în zona Esplanadei Moscheilor. Autorităţile israeliene au dat asigurări că nu au pătruns în Moscheea Al-Aqsa pe durata rugăciunilor comune, deşi mulţi palestinieni violenţi se ascundeau acolo.

Potrivit filialei palestiniene a organizaţiei Semiluna Roşie, cel puţin 152 de palestinieni au fost răniţi în confruntările cu serviciile de securitate israeliene. De asemenea, trei poliţişti israelieni au fost răniţi, potrivit cotidianului The Times of Israel.

Aproximativ 400 de protestatari palestinieni au fost reţinuţi de autorităţile israeliene.

Mişcarea fundamentalistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, a avertizat că Israelul va suporta consecinţele pentru aceste "atacuri brutale".

Violenţele intervin în contextul amplificării tensiunilor israelo-palestiniene. Atacurile palestiniene din ultimele săptămâni s-au soldat cu moartea a 14 israelieni. Armata israeliană a intensificat operaţiunile antiteroriste în Cisiordania, unde au fost împuşcaţi mortal cinci palestinieni în ultimele 48 de ore, potrivit postului de televiziune Al Jazeera.

Vinerea aceasta este a doua din timpul postului musulman al Ramadanului. Pentru creştinii catolici este Vinerea Mare şi sunt programate procesiuni în Centrul Vechi al Ierusalimului. De asemenea, vineri seară începe Paştele Evreiesc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici