Noi violenţe la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza / Mai mulţi palestinieni au fost răniţi

  • Aproximativ 1.000 de palestinieni au protestat la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel
  • Cel puţin 14 palestinieni au fost răniţi în confruntări cu militari israelieni
275 afișări
Imaginea articolului Noi violenţe la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza / Mai mulţi palestinieni au fost răniţi

Sursa foto: profimedia

Noi confruntări între protestatari palestinieni şi armata israeliană au avut loc, miercuri după-amiază, la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel, iar demonstranţi palestinieni au fost răniţi, afirmă surse locale citate de cotidianul The Jerusalem Post.

Aproximativ 1.000 de palestinieni au protestat la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel. Palestinienii, care cer anularea blocadei impuse de Israel, au lansat baloane incendiare, au aruncat cu pietre spre militari israelieni şi au incendiat anvelope auto.

Armata israeliană a ripostat, iar cel puţin 14 palestinieni au fost răniţi prin împuşcare, conform Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza.

Surse palestiniene au declarat că nave militare israeliene au tras focuri de armă spre ambarcaţiuni palestiniene de pescuit, în largul Fâşiei Gaza.

Organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, organizează frecvent proteste faţă de blocada comercială impusă de Israel.

Tensiunile între Israel şi palestinieni s-au amplificat în ultimele săptămâni, atât la frontiera cu Fâşia Gaza, cât şi în Cisiordania. Un adolescent palestinian a fost ucis, marţi, în confruntări cu militari israelieni produse în cursul unei operaţiuni desfăşurate în Cisiordania. Marţi seară, un agent de poliţie israelian a fost rănit în atacuri lansate de protestatari palestinieni în zona Abu Dis, la periferia estică a oraşului Ierusalim.

Avioane militare israeliene au efectuat în ultimele zile raiduri aeriene în teritoriul palestinian Fâşia Gaza, ca ripostă la atacuri cu baloane incendiare şi la violenţele produse în zona de frontieră. Sâmbătă, 41 de palestinieni au fost răniţi în cursul violenţelor produse la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel. De asemenea, un agent al Poliţiei de Frontieră din Israel a fost rănit, fiind în stare critică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici