Nokia mai rambursează 1,3 milioane de euro statului german

Grupul finlandez de telecomunicaţii Nokia, care va acorda unui oraş german 20 de milioane de euro după decizia sa de a închide o uzină pentru a o muta în România, va trebui să ramburseze alţi 1,3 milioane de euro, plus dobândă, statului german, a anunţat sâmbătă Ministerul Cercetării, citat de AFP.

17 afișări
Imaginea articolului Nokia mai rambursează 1,3 milioane de euro statului german

Nokia mai rambursează 1,3 milioane de euro statului german (Imagine: Mediafax/AFP)

Conform săptămânalului economic WirtschaftsWoche, Ministerul Cercetării acordase în total companiei subvenţii de patru milioane de euro pentru a finanţa programe de cercetare în uzina de la Bochum.

Rezultatul acestor programe de cercetare urma să fie exploatat în Germania, ceea ce parţial nu mai este cazul, după închiderea ultimei sale fabrici din Germania, conform ministerului.

Compania finlandeză a anunţat în ianuarie decizia sa de a închide uzina, care angaja 2.300 de persoane şi garanta mai multe mii de locuri de muncă indirecte, pentru a o muta în România, invocând costurile salariale prea ridicate din Germania.

Acest anunţ a suscitat o polemică într-o regiune afectată de şomaj şi într-o perioadă în care Nokia anunţa beneficii-record.

Landul Renania de Nord-Westfalia, unde se află uzina de la Bochum, a cerut atunci companiei rambursarea a 60 de milioane de euro, pentru subvenţii şi dobânzi.

La începutul lui iulie, Nokia s-a angajat să acorde 20 de milioane de euro oraşului Bochum, iar landul regional a renunţat în schimb să mai ceară rambursarea a 60 de milioane de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici