Norbert Hofer, fost candidat la preşedinţia Austriei, cere ca turcii să NU mai primească CETĂŢENIE austriacă

Norbert Hofer, fost candidat la preşedinţia Austriei din partea unui partid de extremă-dreapta, a declarat că Viena nu ar mai trebuie să acorde cetăţenie austriacă imigranţilor turci până când Ankara va dezvălui câţi dintre turci din Austria au în continuare cetăţenie turcă, relatează Reuters.

456 afișări
Imaginea articolului Norbert Hofer, fost candidat la preşedinţia Austriei, cere ca turcii să NU mai primească CETĂŢENIE austriacă

Norbert Hofer, fost candidat la preşedinţia Austriei, cere ca turcii să NU mai primească CETĂŢENIE austriacă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Dacă aş putea decide, nu aş mai naturaliza niciun turc până când nu primim din Turcia toate informaţiile necesare despre persoanele cu dublă cetăţenie", a declarat Hofer, care a candidat din partea formaţiunii eurosceptice şi antiimigraţioniste Partidul Libertăţii.

Numărul imigranţilor turci din Austria care deţin în mod ilegal dublă cetăţenie a devenit un subiect de discuţie după controversatul referendum din Turcia privind trecerea la un sistem prezidenţial.

Majoritatea turcilor care locuiesc în Austria au votat în favoarea schimbărilor constituţionale cerute de preşedintele Recep Erdogan.

Legislaţia privind dubla cetăţenie este una destul de restrictivă în Austria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici