Norman Joseph Woodland, inventatorul codului de bare, a murit la vârsta de 91 de ani

Norman Joseph Woodland, inventatorul codului de bare care a revoluţionat distribuţia bunurilor de larg consum, a murit la vârsta de 91 de ani, a anunţat presa americană.

282 afișări
Imaginea articolului Norman Joseph Woodland, inventatorul codului de bare, a murit la vârsta de 91 de ani

Norman Joseph Woodland, inventatorul codului de bare, a murit la vârsta de 91 de ani (Imagine: Wikipedia)

Ideea de a folosi motivul unor dungi verticale pentru a stoca informaţii i-a venit lui Joseph Woodland atunci când desena linii în nisip, pe o plajă din Miami, în urmă cu 64 de ani, a declarat pentru cotidianul New Jersey Record fiica sa, Susan Woodland.

Joseph Woodland şi asociatul său Bernard Silver, decedat în anii 1960, au depus brevetul pentru codul de bare în 1952 şi l-au vândut companiei de produse electronice Philco pentru 15.000 de dolari.

Joseph Woodland era inginer mecanic şi a lucrat pentru compania IBM timp de 35 de ani, înainte de a se pensiona în 1987. El a făcut parte şi din echipa care a fabricat laserul capabil să citească codurile de bare în anii 1970, transformând astfel radical felul de a face cumpărături în Statele Unite.

Woodland şi Silver, care au predat la Universitatea Drexel din Philadelphia, au început să lucreze la proiectul codului de bare după ce directorii unui lanţ de magazine le-au cerut să conceapă o metodă mai bună pentru a monitoriza şi inventaria produsele.

Norman Joseph Woodland a murit duminică, în urma unor complicaţii provocate de maladia Alzheimer, într-un azil pentru bătrâni din New Jersey.

El a fost căsătorit şi a avut două fiice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici