Norvegia: Aproape 100 de persoane rănite din cauza unui fulger

Aproximativ 100 de persoane au fost rănite, dar nici una nu este în stare gravă, după ce au fost lovite de fulger în timpul unui raliu duminică, în sud-estul Norvegiei, a anunţat poliţia.

201 afișări
Imaginea articolului Norvegia: Aproape 100 de persoane rănite din cauza unui fulger

Norvegia: Aproape 100 de persoane rănite din cauza unui fulger (Imagine: Dagbladet.ro)

"Un număr mare de spectatori s-au reunit pe un deal pentru a asista la cursă, când au fost lovite de fulger, de două ori" la începutul după-amiezii, a povestit Hans Eng, de la poliţia regională din Hedemar.

Un număr de "91 de persoane au fost afectate de fulger. Cel puţin 39 au fost examinate în diferite spitale locale şi altele sunt în centre medicale", a declarat oficialul, adăugând că în acest stadiu nu există informaţii privind rănirea gravă a vreunei persoane.

"Vrem să analizăm ce s-a întâmplat. Situaţia este în continuare haotică", a continuat Hans Eng.

Şaisprezece ambulanţe şi două elicoptere se află la locul incidentului şi transportă persoanele la spital. Potrivit presei, spitalele din regiune au lansat o avertizare către cei care au asistat la raliu şi au plecat deja, pentru a se deplasa la spital dacă au fost afectaţi, indiferent în ce fel.

Potrivit site-ului Internet al cotidianului Dagbladet, 1.000 de persoane s-au reunit pe deal pentru a asista la acest spectacol automobilistic.

"Fulgerul a lovit o umbrelă pe care o avea unul dintre prietenii mei, lângă mine. Din umbrelă au ieşit scântei, iar el a simţit o enormă smucitură a braţului. Îi este în continuare rău", a povestit un spectator, Haavard Solstad, în vârstă de 39 de ani, pentru Dagbladet.

Raliul a fost anulat, potrivit aceluiaşi cotidian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici