Nou medicament pentru diabet, aprobat în SUA. Wegovy îi ajută pe oameni să slăbească până la 15 kilograme

  • Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente a aprobat un nou medicament pentru diabet
  • Wegovy conţine o doză mai mare a medicamentului Semaglutida de la Novo Nordisk
  • În SUA, peste 100 de milioane de adulţi, adică aproximativ 1 din 3, sunt obezi
  • Cele mai frecvente efecte secundare sunt problemele gastrointestinale
22210 afișări
Imaginea articolului Nou medicament pentru diabet, aprobat în SUA. Wegovy îi ajută pe oameni să slăbească până la 15 kilograme

SUA au aprobat un medicament care îi va ajuta pe oameni să slăbească până la 15 kilograme

Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a anunţat în cursul zilei de vineri că o versiune a unui medicament popular pentru tratarea diabetului ar putea fi utilizată de persoanele care doresc să piardă kilogramele în plus. 
 
Se numeşte Wegovy şi conţine o doză mai mare a medicamentului Semaglutida de la Novo Nordisk, care ajută la controlul greutăţii pe termen lung. Conform studiului, participanţii care au luat acest medicament au slăbit în medie 15,3 kilograme. Pierderea a fost constantă, pe o perioadă de 14 luni. 

Riscuri şi efecte secundare 

Dr. Harold Bays, directorul Centrului de Cercetare Metabolică şi Aterosclerotică din Louisville, spune că Wegovy pare a fi un medicament mult mai sigur decât cele anterioare pentru controlul greutăţii. 
 
Cele mai întâlnite efecte secundare au fost problemele gastrointerstinale.
 
Medicamentul nu este indicat persoanelor care au tumori tiroidiene sau endocrine sau cele care au avut astfel de cazuri în familie. 
 
Există şi riscul inflamării ficatului sau apariţiei depresiei. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici