Nouă containere cu explozibili au fost sparte în SUA, determinând evacuarea unui port

Un important port situat în North Carolina, în sud-estul Statelor Unite, a fost închis marţi, după ce nouă containere cu "produse puternic explozive" au fost sparte accidental, au anunţat autorităţile.

17 afișări

Incidentul s-a produs marţi dimineaţă, în oraşul Morehead City, pe coasta de est a SUA. Produsul din containere ar fi pentrită, potrivit comandantului poliţiei locale, Wes Lail, citat de un post de televiziune.

Pentrita este un explozibil foarte puternic, ce poate fi activat de un detonator sau de căldura foarte puternică. Acelaşi explozibil a fost folosit în tentativa de atentat care a vizat un avion de linie între Amsterdam şi Detroit de Crăciun.

"Tot perimetrul este încercuit", a declarat primarul oraşului, Jerry Jones, la CNN, adăugând că autorităţile încearcă să "împiedice oamenii să se apropie".

Poliţia le-a cerut locuitorilor să rămână departe de uşile şi ferestrele locuinţelor, iar autorităţile au recomandat evacuarea, ca măsură de precauţie, a centrului oraşului Morehead City, care are circa 15.000 de locuitori.

Portul oraşului este unul dintre cele mai profunde de pe coasta de est americană, iar site-ul său precizează că este un important exportator de fosfaţi.

Nici un detaliu nu era disponibil deocamdată pentru a explica originea a ceea ce poliţia şi pompierii au calificat drept "incident".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici