Nouă explozie la mina ucraineană Zasiadko, soldată cu cinci morţi

Cinci persoane au fost ucise duminică seara într-o nouă explozie, a treia în decurs de două săptămâni, care s-a produs la mina Zasiadko, situată în estul Ucrainei, au anunţat luni autorităţile.

1 afișare
Imaginea articolului Nouă explozie la mina ucraineană Zasiadko, soldată cu cinci morţi

Nouă explozie la mina ucraineană Zasiadko, soldată cu cinci morţi

Alte 66 de persoane, între care 33 de agenţi ai echipelor de salvare, au fost spitalizaţi, a anunţat serviciul de presă al administraţiei regionale din Doneţk. Anterior, autorităţile anunţaseră moartea a patru persoane.

Preşedintele Viktor Iuşcenko i-a cerut luni premierului Viktor Ianukovici să închidă "de urgenţă" această mină până la elucidarea cauzelor acestei serii de tragedii.

"Dacă trebuie închisă mina pentru a evita moartea oamenilor (...) vom face acest lucru", a declarat şeful Guvernului, care s-a deplasat luni dimineaţa la Zasiadko.

Toate activităţilor din mină au fost suspendate şi numai trei mineri au coborât luni în puţuri, a precizat el.

Mina Zasiadko, de la Doneţk, este considerată una dintre cele mai importante şi cea mai periculoasă din ţară, în ultimii ani, cinci accidente grave provocând moartea a peste 230 de persoane.

La 18 noiembrie, explozia provocată de o acumulare de gaz a ucis 101 persoane, devenind astfel accidentul cel mai grav din această fostă republică sovietică.

Sâmbătă, o nouă explozie a determinat spitalizarea a 47 de mineri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici