Nouă grevă la metroul londonez

O grevă a salariaţilor perturba puternic, duminică, circulaţia metroului londonez, spre nemulţumirea comercianţilor, 26 decembrie, fiind ziua care marchează în mod tradiţional începutul reducerilor în Marea Britanie.

51 afișări
Imaginea articolului Nouă grevă la metroul londonez

Nouă grevă la metroul londonez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toate liniile de metrou erau afectate în diverse grade de această mişcare, cea de-a cincea din ultimele patru luni: trei erau complet oprite, iar celelalte funcţionau parţial. Cu o zi înainte, metroul nu a funcţionat, aşa cum este tradiţia la 25 decembrie.

Mecanicii au intrat în grevă timp de 24 de ore la apelul sindicatului ASLEF pentru a obţine triplarea salariului şi o zi de recuperare pentru cei chemaţi să muncească în această duminică de "Boxing day", zi de sărbătoare în Marea Britanie.

Conducerea, care a acuzat mecanicii că au luat ostatici londonezii şi că nu ţin cont de un recent acord salarial, a adus cazul în faţa justiţiei în această săptămână, pentru a încerca să stopeze micşarea.

Această nouă grevă, cea de-a patra din septembrie, îi afectează în special pe comercianţi, care contau pe reduceri pentru a se reface după valul de frig care a afectat Marea Britanie şi a perturbat cumpărăturile de Crăciun. Ei se tem şi de impactul creşterii TVA de la 17,5 la sută la 20 la sută începând cu 4 ianuarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici