Nouă morţi în urma unor confruntări în statul mexican Michoacan

Nouă persoane au fost ucise şi 44 arestate, marţi, în cursul unor confruntări între armată şi bărbaţi înarmaţi în statul Michoacan, în vestul Mexicului, a anunţat comisarul federal detaşat în regiune, Alfredo Castillo.

126 afișări
Imaginea articolului Nouă morţi în urma unor confruntări în statul mexican Michoacan

Nouă morţi în urma unor confruntări în statul mexican Michoacan (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Aceste evenimente au avut loc în oraşul Apatzingan, situat în regiunea Tierra Caliente, afectată de violenţa traficanţilor de droguri, şi fost bastion al grupării criminale Cavalerii Templieri, a precizat Castillo în cadrul unei conferinţe de presă.

O primă confruntare a izbucnit atunci când militari şi poliţişti federali au sosit în cursul dimineţii în apropierea primăriei Apatzingan pentru a disloca din acel loc aproximativ 40 de bărbaţi înarmaţi, a explicat comisarul federal.

"În cursul acestei operaţiuni a avut loc o confruntare în cursul căreia doi poliţişti federali au fost răniţi, iar o persoană ucisă, nu de un tir de armă, ci, potrivit autopsiei, după ce a fost lovită de un vehicul", a continuat el.

De asemenea, patruzeci şi patru de bărbaţi înarmaţi, membri ai unei grupări încă neidentificate, au fost arestaţi, iar 13 arme şi 23 de vehicule confiscate, unele dintre acestea fiind furate.

Al doilea incident, soldat cu opt morţi, a avut loc în timp ce militarii transferau într-un depozit maşinile confiscate. "Un grup armat a încercat să înfrunte armata pentru a recupera vehiculele şi acest fapt a declanşat o confruntare", a precizat comisarul federal detaşat în Michoacan.

La începutul lui 2013, miliţii de autoapărare s-au format în această zonă din Michoacan pentru a combate gruparea criminală Cavalerii Templieri.

În mai, după arestarea sau moartea principalilor lideri ai acestei grupări, Guvernul şi miliţiile de autoapărare au încheiat un acord pentru demobilizarea şi integrarea acestora din urmă într-o nouă structură, "poliţia rurală", sub controlul autorităţilor federale.

Ciocnirile de marţi survin după cele din 16 decembrie produse în municipalitatea vecină La Ruana între două facţiuni rivale ale unor foste structuri de autoapărare şi soldate cu moartea a 11 persoane şi arestarea altor 37.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici