Nouă scurgere de apă radioactivă la centrala nucleară Fukushima

Aproximativ 360 de litri de apă radioactivă s-au scurs la centrala nucleară de la Fukushima de la un sistem de desalinizare dintr-un pavilion, a anunţat vineri compania exploatatoare a centralei.

148 afișări
Imaginea articolului Nouă scurgere de apă radioactivă la centrala nucleară Fukushima

Nouă scurgere de apă radioactivă la centrala nucleară Fukushima (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit companiei Tokyo Electric Power (Tepco), un lucrător la complexul nuclear a descoperit această scurgere în plină noapte, după un avertisment lansat de un detector.

Apa, care s-a împrăştiat pe o suprafaţă de 30 de metri pe 12 metri, nu a ieşit din pavilion.

Sistemul defect a fost oprit, dar cauza scurgerii era încă necunoscută la primele ore ale dimineţii.

Nicio schimbare semnificativă nu a fost constatată la nivelul radioactivităţii posturilor de control din împrejurimi, a precizat Tepco.

Compania intenţionează să ofere mai multe informaţii cu privire la această nouă avarie în timpul unei conferinţe de presă care va avea loc în cursul serii la Tokyo.

Unităţile de desalinizare sunt folosite pentru scoaterea sării din apa folosită la răcirea reactoarelor, care este încă radioactivă dar fără cesiu şi alte elemente radioactive.

Centrala Fukushima Daiichi, pusă în pericol de seismul urmat de tsunami din 11 martie 2011, este considerată stabilizată din decembrie 2011, de compania Tepco şi autorităţi, dar este afectată în mod constant de incidente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici