Noul ambasador american la Moscova: Lumea ar fi un loc mai sigur dacă Rusia şi SUA ar găsi un numitor comun

Jon Huntsman, noul ambasadorul american la Moscova, a declarat că rolul său de emisar al SUA este să "consolideze încrederea" în cadrul relaţiilor bilaterale între Statele Unite şi Rusia, informează agenţia de ştiri Tass.

559 afișări
Imaginea articolului Noul ambasador american la Moscova: Lumea ar fi un loc mai sigur dacă Rusia şi SUA ar găsi un numitor comun

Ambasador american:Lumea ar fi mai sigur dacă Rusia şi SUA ar găsi un numitor comun

"Nu este nicio surpriză că există unele provocări în relaţia noastră bilaterală, însă nu este nicio surpriză existenţa unor oportunităţi în relaţia noastră bilaterală", a declarat Huntsman, noul ambasador al Statelor Unite în Rusia.

Oficialul american a adăugat că lumea ar fi "mai sigură şi mai prosperă dacă Statele Unite şi Rusia ar găsi un numitor comun şi interese comune".

Noul ambasador s-a declarat onorat să fie la Moscova "în acest moment incredibil pentru relaţiile ruso-americane".

Huntsman, 57 de ani, fost guvernator al statului Utah, iar ulterior ambasador în China în timpul Administraţiei Obama, a candidat fără succes la alegerile primare prezidenţiale din cadrul Partidului Republican în anul 2012.

În cursul audierilor în Senat, diplomatul a afirmat că "nu există nicio îndoială" că Rusia s-a implicat în scrutinul prezidenţial american din 2016, iar Moscova continuă să "ameninţe stabilitatea" Europei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici