Noul coronavirus a ajuns în taberele din Bangladesh. Un milion de refugiaţi Rohingya sunt în pericol

În taberele de refugiaţi din Bangladesh au fost identificate primele cazuri de Covid-19, a transmis, joi, Organizaţia Naţiunilor Unite. Aproape un milion de oameni sunt în pericol să fie infectaţi dacă virusul se răspândeşte în rândul refugiaţilor Rohingya, scrie CNN.

1243 afișări
Imaginea articolului Noul coronavirus a ajuns în taberele din Bangladesh. Un milion de refugiaţi Rohingya sunt în pericol

Coronavirus a ajuns în lagărele din Bangladesh. Un milion de refugiaţi Rohingya sunt în pericol

Taberele de la Cox's Bazar găzduiesc aproape un milion de refugiaţi Rohingya, mulţi dintre ei fugind peste graniţă în Bangladesh pentru a scăpa de violenţă din Myanmar.

Unul dintre cazurile confirmate a fost la un refugiat Rohingya, iar celălalt la un cetăţean din Bangladesh, care locuieşte în apropierea lagărelor, a declarat Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR).

Bangladeshul are confirmate până în prezent 18.863 de cazuri de Covid-19 şi 283 de decese, arată datele Universităţii Johns Hopkins.

Autorităţile locale au început testarea altor refugiaţi din tabere şi încearcă să -i izoleze pe cei care ar fi putut intra în contact cu persoanele infectate.

„Identificarea primului caz pozitiv de Covid-19 în lagărele de refugiaţi Rohingya din Bangladesh reprezintă un scenariu de coşmar”, a declarat Daniel P. Sullivan, reprezentantul unui ONG care luptă pentru drepturile omului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici