Noul ministru al Apărării din China este un general sancţionat de SUA pentru comerţ cu arme ruseşti

Un general sancţionat de SUA a fost numit duminică în funcţia de ministru al Apărării. Militarul a primit sancţiunea în 2018 fiind acuzat că a achiziţionat arme ruseşti, potrivit CNN.

666 afișări
Imaginea articolului Noul ministru al Apărării din China este un general sancţionat de SUA pentru comerţ cu arme ruseşti

Sursa FOTO - Mark Schiefelbein/AP/FILE

Parlamentul din China a confirmat în unanimitate numirea generalului Li Shangfu, un veteran al campaniei de modernizare a Armatei Populare de Eliberare.

Experţii militari cred că numirea va fi urmărită îndeaproape de Washington, având în vedere trecutul lui Li, chiar dacă postul este considerat în mare măsură diplomatic şi ceremonial.

În 2018, administraţia preşedintelui american Donald Trump i-a sancţionat pe Li şi Departamentul de dezvoltare a echipamentelor din China, pe care îl conducea la acea vreme, pentru achiziţionarea de arme ruseşti, inclusiv un avion de luptă Su-35 şi un sistem de rachete sol-aer S-400.

Numirea lui Li Shangfu în funcţia de ministru al Apărării vine într-un moment în care relaţiile dintre Beijing şi Washington sunt foarte tensionate. Experţii mai cred că numirea reprezintă o recompensă pentru realizările lui Li în modernizarea armatei chineze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici