Noul ministru ucrainean al Apărării: Războiul cu Rusia a început cu câteva secole în urmă

Noul ministru ucrainean al apărării, Rustem Umerov, a explicat de ce se concentrează pe câştigarea războiului împotriva Rusiei, spunând că Moscova a ocupat patria sa, Crimeea, cu multe secole în urmă.

1609 afișări
Imaginea articolului Noul ministru ucrainean al Apărării: Războiul cu Rusia a început cu câteva secole în urmă

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

"Pentru mine, acest război nu a început în 2022 şi nici măcar în 2014. Pentru familia mea şi pentru poporul tătar din Crimeea, războiul cu Rusia a început cu câteva secole în urmă, când Moscova a ocupat pentru prima dată Crimeea mea natală", a scris noul ministru al Apărării, Rustem Umerov, pe platforma X, anterior Twitter.

"M-am născut după ce familia mea a fost deportată şi, în copilărie, am trăit greutăţile provocate de colonialismul rusesc, care a încercat să îi facă pe indigenii tătarii din Crimeea să se simtă ca şi cum ar fi fost străini pe propriul lor pământ. Nu au reuşit atunci şi nu vor reuşi niciodată. Principalul nostru obiectiv astăzi este să câştigăm războiul", a adăugat acesta. 

Parlamentul ucrainean a aprobat miercuri numirea lui Rustem Umerov în funcţia de ministru al Apărării, după ce preşedintele Volodimir Zelenski l-a propus pentru a-l înlocui pe Oleksii Reznikov.

Umerov, în vârstă de 41 de ani, este un tătar din Crimeea, un popor turcic din peninsula ucraineană de la Marea Neagră care a fost anexată de Rusia în 2014. El s-a născut în Samarkand, în Uzbekistan, într-o familie de tătari din Crimeea care a fost deportată din Crimeea sovietică în anii 1940. Din 2020, Umerov este membru al unui grup de lucru al guvernului ucrainean care lucrează la strategia de încetare a ocupaţiei Crimeei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici