Noul Parlament moldovean, convocat la 28 august

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a semnat un decret potrivit căruia Parlamentul ales în urma scrutinului de la 29 iulie va fi convocat la 28 august, relatează BASA-press.

11 afișări
Imaginea articolului Noul Parlament moldovean, convocat la 28 august

Noul Parlament moldovean, convocat la 28 august (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prima şedinţă a Legislativului va fi condusă de deputatul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Ivan Calin, care este cel mai în vârstă dintre deputaţi (74 de ani).

În cadrul primei şedinţe, preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, va prezenta Raportul privind validarea rezultatelor alegerilor parlamentare. La şedinţă vor fi prezenţi şi membri ai Comisiei Electorale Centrale.

Alegerile legislative au fost validate de Curtea Constituţională la 14 august. La scrutinul din 29 iulie, au trecut pragul electoral pentru a accede în Parlament cinci formaţiuni politice: Partidul Comuniştilor din R. Moldova, care a obţinute 48 de mandate, Partidul Liberal-15 mandate, Partidul Liberal Democrat din Moldova, care a obţinut 18 mandate, Partidul Democrat-13 mandate şi Alianţa Moldova Noastră, cu şapte mandate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici