Noul preşedinte din Maldive cere Indiei să îşi retragă trupele armate / Muizzu este considerat ca fiind mai apropiat de China

Noul preşedinte al Maldivelor, Mohamed Muizzu, a cerut Indiei să îşi retragă armata din statul insular, potrivit Reuters.

1409 afișări
Imaginea articolului Noul preşedinte din Maldive cere Indiei să îşi retragă trupele armate / Muizzu este considerat ca fiind mai apropiat de China

Noul preşedinte din Maldive cere Indiei să îşi retragă trupele armate

„Poporul din Maldive i-a acordat preşedintelui un mandat puternic pentru a face această solicitare Indiei şi şi-a exprimat speranţa că India va onora voinţa democratică a poporului din Maldive”, a transmis, sâmbătă, biroul de presă al preşedintelui într-un comunicat.

Muizzu a câştigat alegerile prezidenţiale în luna septembrie, învingându-l pe Ibrahim Solih în turul doi.

În campania electorală, Muizzu a promis că va elimina o mică prezenţă militară indiană de aproximativ 75 de persoane.

La învestirea sa de vineri, Muizzu a declarat: „Mă voi asigura că această ţară nu va avea nicio prezenţă militară străină pe teritoriul său”.

Muizzu i-a făcut această cerere lui Kiren Rijiju, ministrul indian pentru Ştiinţele Pământului, care reprezenta India la învestirea preşedintelui, se arată în comunicat.

„S-a convenit ca cele două guverne să discute despre soluţii viabile pentru continuarea cooperării”, a declarat un oficial guvernului indian, în mod anonim, fără a preciza dacă India îşi va returna militarii.

India şi China şi-au disputat influenţa în regiune, iar coaliţia care îl susţine pe Muizzu este considerată ca fiind mai apropiată de China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici