Noul tip de coronavirus a ajuns în Australia. Primul caz de îmbolnăvire, confirmat în statul Victoria

Australia a confirmat sâmbătă primul său caz de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus în statul Victoria, în timp ce guvernul a cerut oamenilor să nu călătorească în provincia Hubei din China, epicentrul focarului, potrivit Reuters.

803 afișări
Imaginea articolului Noul tip de coronavirus a ajuns în Australia. Primul caz de îmbolnăvire, confirmat în statul Victoria

Australia a confirmat primul caz de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus în statul Victoria

Un cetăţean chinez de 50 de ani, care a fost în oraşul Wuhan, unde a apărut virusul pentru prima dată, se află în stare stabilă într-un spital din Melbourne, după ce s-a întors acasă pe 19 ianuarie cu un zbor din oraşul chinez Guangzhou, a declarat ministrul Sănătăţii din statul victorie, Jenny Mikakos.

"Este important să subliniem că nu există niciun motiv de îngrijorare pentru comunitate", a spus Mikakos.

Şeful Direcţiei de Sănătate din Victoria, Angie Bone, a spus că pacientul nu se află în terapie intensivă.

„Este stabil şi nu este într-o stare foarte gravă”, a spus ea.

Numărul deceselor cauzate de virus s-a ridicat la 41 sâmbătă în China, cu peste 1.300 de persoane infectate la nivel global, dar majoritatea cazurilor şi toate decesele de până acum s-au înregistrat în oraşul Wuhan, unde oficialii au impus restricţii severe pentru călătorii şi adunări publice.

Virusul a creat îngrijorare, dar există încă multe necunoscute în jurul lui, cum ar fi cât de periculos este şi cât de uşor se răspândeşte între oameni. Acesta Poate duce la pneumonie, care a fost mortală în unele cazuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici