"Nu regret. Pot sta în faţa lui Dumnezeu cu conştiinţa împăcată". Povestea bărbatului care a ucis 255 de oameni - FOTO

Un bărbat a ucis de-a lungul vieţii 255 de oameni, afirmând că nu regretă acest lucru şi că poate sta în faţa lui Dumnezeu cu conştiinţa împăcată.

16400 afișări
Imaginea articolului "Nu regret. Pot sta în faţa lui Dumnezeu cu conştiinţa împăcată". Povestea bărbatului care a ucis 255 de oameni - FOTO

"Nu regret. Pot sta în faţa lui Dumnezeu cu conştiinţa împăcată". Povestea bărbatului care a ucis 255 de oameni (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Chris Kyle, care a făcut parte din echipa SEAL a Marinei Americane, a ucis pentru prima dată o femeie care se pregătea să atace un grup de soldaţi cu o grenadă, în Irak, scrie dailymail.co.uk.

Soldatul a povestit că a ezitat, însă ulterior a realizat că acest lucru poate duce la tragedii, aşa că a început să tragă cu sânge rece.

Bărbatul care a ucis 255 de oameni, 160 dintre aceştia fiind oficial confirmaţi de Pentagon, a ucis cei mai mulţi oameni din istoria armatei americane. Numai în cea de-a doua bătălie de la Fallujah, Chris Kyle a omorât 40 de oameni.

Recordul său l-a întrecut pe cel al sergentului Adelbert F. Waldron, care a ucis 109 oameni în timpul războiului din Vietnam, însă soldatul care a ucis cei mai mulţi oameni în timpul războiului este finlandezul Simo Häyhä, cu 542 de soldaţi sovietici omorâţi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Înainte de a intra în Marină, Chris Kyle participa la rodeo de cai sălbatici în Texas.

Pentru recordul său, insurgenţii l-au numit "diavolul din Rahmadi" şi au pus o recompensă de 20.000 de dolari pentru capul său, însă colegii săi din trupele SEAL l-au poreclit "legenda".

Cea mai dificilă lovitură a sa a avut loc în 2008, când a tras într-un insurgent ce avea un lansator de rachete, la o distanţă de 1,9 kilometri.

Pentru curajul său, soldatul a primit trei stele de argint şi cinci stele de bronz, după ce a fost împuşcat de două ori şi a fost la locul a şase explozii.

Kyle, care s-a retras din Marină după 10 ani, şi-a spus povestea în cartea "Trăgătorul de elită american", care va fi lansată marţi.

"Datoria mea era să împuşc duşmanul şi nu regret. Regretele mele sunt pentru oamenii pe care nu i-am putut salva: soldaţi, prieteni. Cele mai rele momente din viaţa mea au fost în timpul în care am făcut parte din SEAL, dar pot sta în faţa lui Dumnezeu cu conştiinţa împăcată că mi-am făcut datoria", a declarat Chris Kyle.

Kyle s-a retras din Marină în 2009, iar în prezent locuieşte în Dallas, este căsătorit şi are doi copii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici