,,Nu renunţăm". Actori faimoşi au anunţat că vor participa la cea mai mare grevă din istoria Hollywoodului

160,000 de actori de la Hollywood se apucă de grevă fiindcă se tem că inteligenţa artificială i-ar putea înlocui şi ar putea să fie plătiţi mai prost în viitor, acum că pot să muncească doar o singură zi în cadrul filmărilor pentru a le fi scanate trăsăturile faciale şi ca ulterior, să le fie implementate chipurile computerizate în viitoarele producţii cinematografice.

1696 afișări
Imaginea articolului ,,Nu renunţăm". Actori faimoşi au anunţat că vor participa la cea mai mare grevă din istoria Hollywoodului

Wikipedia

,,Noi suntem victimele aici. Suntem victimele unei entităţi lacome. Suntem şocaţi de felul în care ne tratează oamenii cu care am avut afaceri", a spus preşedintele sindicatului Sag-Aftra, Fran Drescher. 

Nume mari de actori au ieşit la revoltă. 

Primul este George Clooney (Batman and Robin, Tomorrowland, The Monuments Men, Gravity), care se plânge că ,,actorii şi scriitorii şi-au pierdut capacitatea de a-şi câştiga existenţp. Pentru ca industria noastră să supravieţuiască, trebuie să se schimbe, Pentru actori, călătoria noastră începe acum". 

Al doilea actor e Brian Cox (Troy, Braveheart, X-Men 2, serialul Succession): ,,Asigurarea noastră de sănătate nu va putea fi plătită dacă ne scad veniturile". 

Al treilea, Matt Damon (The Martian, Interstellar, Saving Private Ryan, Jason Bourne) , se declară şi el revoltat: ,, va fi greu pentru 160,000 de actori. Nimeni nu vrea să-şi oprească munca, dar dacă înţelegerea cu conducerea nu este corectă, atunci trebuie să ne menţinem pe poziţii". Actorul e îngrijorat că ,,mulţi actori nu au asigurare medicală. Trebuie să facem ceea ce este benefic pentru ei". 

Jessica Chastain (Interstellar, The Martian, Zero Dark Thirty, Molly Bloom)  spune că ,AMPTP a refuzat să facă un acord echitabil în ce priveşte munca de televiziune, teatru şi streaming. Nu ne este frică de luptă şi nu o vom da înapoi". 

Mark Ruffalo, cunoscut ca Hulk, uriaşul verde de la Marvel, care a jucat în unele dintre cele mai profitabile filme din seria Avengers, spune că şi el este revoltat: ,,S-a creat un imperiu al miliardarilor şi cred că noi nu mai avem valoare. În timp ce ei stau  pe plajă pentru băieţii miliardari, râzând ca nişte pisici grase, noi creăm o nouă lume pentru muncitori". 

Rosario Dawson (Sin City, serialele Star Wars, Alexander,  Men in Black II)  spune că este recunoscătoare pentru ce a obţinut în cariera ei actoricească, dar crede că industria s-a schimbat radical şi că este şocată că contractele trebuie să fie schimbate. 

Dacă nu ar fi fost cei care au luptat pentru drepturile mele, aş fi trăit cu ramen pentru tot restul vieţii mele, spune actriţa cu origini africane şi sud-americane, potrivit The Guardian

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici