Nu sunt români la bordul navei capturate de piraţi

Purtătorul de cuvânt al MAE, Cosmin Boiangiu, a declarat, sâmbătă, că, potrivit verificărilor preliminare, la bordul navei capturate în zona de coastă a Somaliei nu se află marinari români, dar a adăugat că MAE lucrează în continuare pentru a confirma "oficial şi cu precizie" informaţia.

18 afișări
Imaginea articolului Nu sunt români la bordul navei capturate de piraţi

Navă cu 19 marinari români la bord, capturată de piraţi în largul coastelor somaleze (Imagine coastele Somaleze: Mediafax Foto/AFP)

"Informaţia a fost preluată imediat de celula de criză constituită deja pentru cazul cetăţeanului român răpit în Egipt", a declarat Cosmin Boiangiu pentru MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, MAE a alertat ambasadele din zonă şi instituţiile române competente .

"În urma verificărilor preliminare a rezultat că la bordul navei nu sunt marinari români", a spus Boiangiu, care a adăugat că ministerul lucrează totuşi în continuare "ca să confirme oficial şi cu precizie informaţia".

Biroul de presă al  Ministerului elen al Marinei Comerciale a comunicat, sâmbătă, la solicitarea MEDIAFAX, că la bordul navei Genious nu se află nici un român, dezminţind astfel informaţiile potrivit cărora 19 marinari români ar fi fost capturaţi de piraţi în zona de coastă a Somaliei.

Potrivit sursei citate, la bordul navei se află marinari din Georgia, Sri Lanka şi Siria, dar niciun român, confuzia privind naţionalitatea membrilor echipajului fiind făcută din cauza faptului că nava şi-a început călătoria din portul românesc Constanţa.

Piraţii au capturat un petrolier cu 19 marinari români la bord, în largul coastelor Somaliei, a anunţat sâmbătă o companie elenă citată de site-ul visitbulgaria.info.

Atacul a fost anunţat de căpitanul navei, prin radio, cu puţin timp înainte ca piraţii să urce la bordul petrolierului. Piraţii au tras mai multe focuri în aer pentru a determina nava să oprească.

Pirateria este un fenomen răspândit în largul coastelor somaleze, iar piraţii cer adesea răscumpărări de peste un milion de dolari pentru eliberarea navelor şi a membrilor echipajului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici