Număr-record de sinucideri în armata SUA, în luna iunie

Numărul militarilor care s-au sinucis a crescut în iunie, ajungând la 32 de cazuri, acesta fiind cel mai mare număr înregistrat într-o singură lună, de la războiul din Vietnam, arată statisticile armatei, publicate joi, relatează CNN.

57 afișări
Imaginea articolului Număr-record de sinucideri în armata SUA, în luna iunie

Număr-record de sinucideri în armata SUA, în luna iunie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dintre aceştia, 21 erau în activitate, în timp ce 11 erau militari în rezervă. Şapte soldaţi s-au sinucis în timpul misiunii lor în Irak sau Afganistan, potrivit statisticilor.

Numărul sinuciderilor a crescut luni începând din ianuarie, când era de 28 de cazuri, iar oficialii armatei au recunoscut că încă nu cunosc motivul pentru care militarii comit suicid într-un număr record.

Incluzând statisticile pe iunie, în total 145 de militari s-au sinucis în acest an, mai mult de jumătate din numărul total din 2009, potrivit armatei. Anul 2009 a înregistrat un record al numărului de sinucideri în armată, cu 245 de cazuri.

Anul trecut, armata le-a cerut militarilor săi din întreaga lume să îşi înceteze activitatea şi să petreacă o zi urmărind o înregistrare video şi primind instrucţiuni pentru prevenirea suicidului.

Chris Philbrick, şeful unităţii de prevenire a suicidului în armată, a declarat că statisticile alarmante din luna iunie nu vor conduce la o altă zi de instruire. El a afirmat că o nouă înregistrare video va fi încorporată imediat în instruirea standard privind prevenirea suicidului urmată de noii recruţi şi în instruirea anuală a tuturor soldaţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici