Numărul crimelor comise în New York a scăzut în 2012 la cel mai mic nivel din ultimii 50 de ani

Numărul crimelor comise în New York a scăzut în 2012 la cel mai mic nivel din ultimii 50 de ani, a anunţat vineri primarul Michael Bloomberg, salutând acest "record" istoric.

176 afișări
Imaginea articolului Numărul crimelor comise în New York a scăzut în 2012 la cel mai mic nivel din ultimii 50 de ani

Numărul crimelor comise în New York a scăzut în 2012 la cel mai mic nivel din ultimii 50 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În total, până în prezent, 414 crime au fost înregistrate în acest an, a declarat primarul, adică o scădere cu 19% în comparaţie cu anul trecut (515). Un număr atât de mic nu s-a mai înregistrat începând din 1963, primul an în care autorităţile municipale au început să înregistreze asemenea date, a declarat Bloomberg, în timpul unei recepţii oferite în onoarea noilor poliţişti newyorkezi.

"Recordul precedent a fost stabilit în 2009, cu 471 de crime. Este clar că îl vom bate", a insistat el.

Numărul crimelor înregistrate în 2012 este de cinci ori mai mic decât în 1990, anul în care 2.262 de crime au fost înregistrate, potrivit statisticilor poliţiei.

Ameliorarea atinge şi agresiunile armate, care au scăzut la 1.353 în 2012, a salutat Bloomberg, foarte angajat în lupta împotriva armelor de foc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici